Graduaten (HBO5)

Het hoger beroepsonderwijs (HBO5) situeert zich tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding, op niveau 5 van het Vlaamse Kwalificatiestructuur en maakt dus deel uit van het hoger onderwijs in Vlaanderen.

 

Wanneer je afstudeert, behaal je een graduaatsdiploma waarmee je direct inzetbaar bent op de arbeidsmarkt. Via een vervolgtraject doorstromen naar een bachelor behoort ook tot de mogelijkheden.

HBO5-opleidingen zijn twee- of driejarige opleidingen die flexibel georganiseerd worden. Onze opleidingen gaan voornamelijk 's avonds en/of op zaterdagvoormiddag door. Het Graduaat Winkelmanagement is een tweejarig dagtraject. Het Graduaat Informatica wordt zowel in een avond- als in een dagtraject aangeboden.

Kenmerkend voor HBO5-opleidingen is dat ze heel praktijkgericht zijn. Theorie wordt gekoppeld aan praktijk en aangebracht in functie van competenties die je in je later beroepsleven zal nodig hebben. Dit wordt aangevuld met een omvangrijk pakket aan leerbelevenissen: labs, practica, cases, projectwerk, werkplekleren, ... Het diploma is ook een mooie springplank om door te groeien in het bedrijf waar je reeds werkzaam bent.

Onze docenten hebben een ruime ervaring en staan in het werkveld, wat de opleiding des te boeiender en heel actueel maakt.

Ons opleidingsaanbod bestaat uit 8 Graduaten (HBO5-opleidingen). Ontdek ze allemaal op deze website. Ze gaan door op campus Proximus van UC Leuven-Limburg. Een aangename en professionele leeromgeving, goed bereikbaar gelegen midden de ondernemingen waarvoor we opleiden, op het industrieterrein in Haasrode.

De HBO5-opleidingen van Mobyus maken deel uit van het samenwerkingsverband HBO5 Leuven tussen de hogeschool UC Leuven-Limburg, Mobyus, Sociale School Heverlee en Sint-Franciscusinstituut voor Verpleegkunde.

BROCHURE