Bedrijfsautomatisatie

De kracht van een moderne onderneming ligt in het vermogen om gebruik te maken van de allerlaatste technologieën op gebied van automatisering. Daarvoor zijn geschoolde mensen nodig. Het Graduaat Bedrijfsautomatisatie gaat deze uitdaging aan. Jij ook?

Automatiseringsproces van A tot Z
Tijdens de opleiding leer je het automatiseringsproces binnen een onderneming van A tot Z analyseren. Je begint met de basis van elektriciteit, mechanica, pneumatica en hydraulica. Vervolgens wordt het sturen via PLC en de regelbaarheid van procesvariabelen binnen het productieproces besproken. Nadien komt het automatiseringsproces aan bod. In specifieke modules bestudeer je de verschillende sturingen van de meest gebruikte elektromotoren, industriële robots en CNC-machines.

Naast specifieke vakken met betrekking tot automatisering wordt eveneens aandacht besteed aan informatisering, communicatie tussen de verschillende productieprocessen en productiemanagement.

Link tussen theorie en praktijk
Praktijklessen, bedrijfsbezoeken, gastsprekers uit de industrie en concrete ondernemingsprojecten zijn de bouwstenen voor een brug tussen theorie en praktijk.

Ook als beginner ben je welkom: de opleiding start immers met de basisbegrippen van de verschillende disciplines.

Herlinde Van de Water, opleidingscoördinator