Boekhouden

Boekhouden is veel meer dan je denkt
De taken van een boekhouder beperken zich al enige tijd niet meer tot het louter correct voeren van een boekhouding en het indienen van allerlei aangiften. Boekhouders moeten tegenwoordig ook helder kunnen rapporteren, bruikbare adviezen geven, onderhandelingen voeren en doelgerichte controles uitvoeren. Het Graduaat Boekhouden speelt hierop in. 

De organisatie en het voeren van een moderne boekhouding met alles erop en eraan staat natuurlijk centraal.  Daarnaast worden een aantal juridische aspecten behandeld, zoals vennootschapsrecht en fiscaal recht. Vanzelfsprekend komt het financieel management ruimschoots aan bod, met daarin aandacht voor het opsporen van de vermogensbehoeften in de onderneming en het voldoen aan die behoeften op de kapitaalmarkt. Ook actuele problemen staan op het programma.

boekhouden.jpg

Geen boekhouden zonder ICT
Het voeren van een moderne boekhouding is ondenkbaar zonder gebruik te maken van hedendaagse software. Daarom leren we werken met actuele boekhoudprogramma’s.

Een echt project
Op het einde van de opleiding krijg je de kans om de real stuff toe te passen in een ondernemingsproject. Daarin  functioneer je als een echte boekhouder. Zo zal je samen met collega’s studenten onder meer een ondernemingsplan opstellen en een  vennootschap oprichten. Maar je zal ook op zoek gaan naar extra financiële middelen, een jaarrekening opstellen, een belastingcontrole voorbereiden, het bedrijf verkopen of fuseren met een ander bedrijf. Dankzij dit project leer je in team werken en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden.

De opbouw van de verschillende modules laat toe dat je zonder enige kennis van boekhouden met de opleiding kan starten

Geert De Roover, opleidingscoördinator