Elektronica

Een ‘embedded system’ opleiding
Kiezen voor de opleiding Elektronica, optie embedded multimedia, is kiezen voor een fascinerende wereld van de ICT: drones, robots, zelfrijdende auto's, het 'Internet of Things' en nog vele andere toepassingen. Centraal staan de embedded systems, het samenbrengen van software en hardware.

Hands-on experience is belangrijk: kennen en kunnen hand in hand
In de basismodule worden naast enkele algemene vakken ook de beginselen van elektriciteit, elektronica en informatica uiteengezet. Kennen wordt kunnen dankzij de vele ondersteunende labozittingen. Het onderdeel analoge elektronica blijft onmisbaar.
Daarnaast doorploegen we de digitale elektronica en vervolgens leren we microcontrollers en FPGA's programmeren (in embedded C, maar ook VHDL en Labview komen aan bod). Naast theoretische inzichten staat de hands-on-experience centraal. 

Embedded systems in multimedia veronderstelt vanzelfsprekend een gedegen kennis van de audio- en videotechnologie, computers en hun netwerken.

Klaar voor de bedrijfswereld
Je verwerft niet alleen de nodige kennis rond managementaspecten, maar je wordt ook vaardig in communicatie. We maken jou eveneens bewust van kwaliteitszorg, zorg voor het milieu en veiligheid. Je wordt stap voor stap een competente gegradueerde, klaar voor de bedrijfswereld.

Voor ondernemingsprojecten, gastcolleges en bedrijfsbezoeken kunnen we beroep doen op vele bedrijven in en rond Leuven.

Gert Appels, opleidingscoördinator