Informatica

De IT-er als ontwerper-analist
De IT-professional is niet alleen een programmeur, maar ook een ontwerper-analist. Dat is de kern van deze opleiding.

De IT-professional van vandaag moet zowel binnen als buiten de organisatie de noden van klanten kunnen begrijpen en omzetten naar concrete applicaties. Tegelijkertijd de dingen in een ruimer perspectief zien en vakoverschrijdend kunnen werken.

informatica.jpg

Drie maal leren
Je leert ontwerpen en programmeren en leert applicaties te ontwikkelen met een gebruiksvriendelijke user-interface, business logica en database integratie. Zowel de .NET- als de JAVA-omgeving komen aan bod.

Je leert analyse en analysemethoden. Ontwerpen van databanken, werken met UML, dé standaardtaal om analysemodellen te beschrijven.

Je leert aandacht te besteden aan de onderbouw: zowel computertechnologie als netwerken, besturingssystemen en beveiliging komen aan bod. Ook de managementaspecten waarmee een moderne IT’er te maken heeft ontbreken niet: budgettering, project- en programmaplanning, corporate governance, auditing en controle, organisatie van een IT-bedrijf.

Een duik in de praktijk: het ondernemingsproject
Je gaat steeds autonomer werken en besluit de opleiding met de realisatie van een ondernemingsproject. Daarbij ga je in een onderneming de kennis en vaardigheden toepassen, die je tijdens de opleiding hebt verworven.

Tweejarig dagtraject of driejarig avondtraject
Het Graduaat Informatica wordt zowel in een tweejarig dagtraject als in een driejarig avondtraject aangeboden. Aan jou de keuze!

Mathy Paesen, opleidingscoördinator avondtraject
Wim Peeters, opleidingscoördinator dagtraject