Opleidingscheques

… voor werknemers
Mobyus is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende opleidingsverstrekker. Dit betekent dat het volledige inschrijvingsgeld of een gedeelte ervan kan betaald worden met opleidingscheques. De cheques kunnen aangevraagd worden tot 2 maanden na de start van de opleiding zodat de startdatum van de opleiding gelegen is binnen de geldigheidsduur van de cheques. Enkel deze cheques kunnen aanvaard worden. We raden je aan de opleidingscheques zo snel mogelijk aan te vragen, omdat het 6 weken kan duren vooraleer je ze (na je aanvraag) thuis ontvangt.

Er kan niet teruggegeven worden op opleidingscheques.
Voor meer informatie kan je terecht op: www.vdab.be/opleidingscheques

Belangrijke wijziging vanaf 1/3/2015!

De Vlaamse Regering heeft beslist om de toegang tot opleidingscheques voor hooggeschoolden te beperken.  Ben je hooggeschoold, dan kom je vanaf 1/3/2015 enkel nog in aanmerking voor opleidingscheques als je in het kader van loopbaanbegeleiding een loopbaangerichte opleiding wil volgen.  Je bent hooggeschoold als je hogere studies hebt afgerond.  Meer informatie kan je hier lezen.

… voor werkgevers
BEA is een subsidiemaatregel gericht naar kleine en middelgrote ondernemingen. De Vlaamse overheid geeft steun aan ondernemingen die willen investeren in opleiding, advies, kennis en mentorschap. BEA is de vernieuwde en verruimde opvolger van de maatregelen opleidingscheques voor ondernemingen en adviescheques.
Voor meer informatie kan je terecht op: www.beaweb.be